diumenge, 31 de gener del 2016

VIRUS ZIKA

Aquest dies hem sentit ha parlar d'un nou cas d'infecció per virus. Ara és el VIRUS ZIKA.
El nom deriva del primer indret on es va identificar. En aquest cas va ser l’any 1947, en un mico malalt als boscos de Zika, a Uganda.

El contagi no és persona a persona sinó que cal un mosquit que faci d’intermediari. En concret, ho fan els mosquits del gènere Aedes, dels quals n’hi ha diferents espècies arreu del planeta 

L’any 2015 va tenir lloc un brot al Brasil i se sospita que va arribar l’any anterior, el 2014, durant els mundials de futbol.

En principi la infecció per Zika no és massa greu. Dura entre dos i set dies i tens mal de cap, febre, picor a la pell i conjuntivitis. Tots són símptomes relativament lleus, de manera que no se’n feia massa cas. 

Però sembla que en dones embarassades la cosa pot ser molt més greu i afectaria als fetus, que no s’acabarien de desenvolupar correctament. En concret es sospita (tot i que encara no hi ha certesa) que està relacionat amb casos de microcefàlia en nadons. Criatures que neixen amb un cap anormalment petit. De fet, a Brasil s’ha multiplicat per vint la incidència de casos de nens amb microcefàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada