Avui un alumne de 1r ESO B ha portat un fòssil d'un trilobit. Tal com hem dit a classe aquests animals van habitar la Terra a l'era primària, el paleòzoic, ( fa 500 milions d'anys). I
Inexplicablement al final d'aquesta era es van extingir, però ens han quedat moltíssims fòssils que ens permeten imaginar-nos com vivien aquests organismes.
El vídeo que teniu a continuació és una recreació en dibuixos( i molta imaginació !!!) de com devia ser la vida a la Terra, fa 500 milions d'anys i els mars estaven plens de trilobits i els seus depredadors...
Alumnes de 1r ESO,
recordeu que a la vostra pàgina teniu activitats sobre els mimerals i
el full amb les dates d'exàmens i treballs a presentar ( el que teniu a classe) per aquesta 2a avaluació que ja anem acabant.
Un altre vídeo interessant sobre el tema dels cristalls. És en anglès pero es pot entendre amb facilitat. Fixeu-vos en la quantitat de coses relacionades amn la cristal·lografia.
Ha sortit la convocatòria de 2 concursos relacionat amb les ciències. El primer rep el nom de X(p)rimenta i es tracta de fer un experiment i gravar-lo en vídeo. El segon consisteix en respondre una pregunta relacionada amb la llum i també cal gravar la resposta en un vídeo. Amb una mica d'imaginació, us ho podeu passar bé, aprendre i guanyar un concurs !!!
Fes un experiment, grava'l en vídeo i guanya un concurs !!! Oberta l’edició d’X(p)rimenta 2014
X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu
d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els
vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Cada escola, i
cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos.
També es vol commemorar el centenari de la difracció dels raigs x i el 400 aniversari de l'observació de cristalls de gel per part de Kepler que va permetre començar l'estudi de la simetria dels materials.
Aquest és el vídeo promocional de l'any.
Mireu-lo i descubriu que els cristalls ens envolten per tot arreu.
Per cert, la imatge inicial correspon als cristalls més grans del món. Són a les mines de Naica ( Mexic) i aquí les podeu veure millor.